Enxeñería Química 4

Contact

Enderezo
Centro: Facultade de Ciencias
Campus de Ourense
Teléfono
988 387 052
Correo electrónico

Ámbito de investigación

Liñas de investigación
- Caracterización bioquímica e microbiolóxica dos produtos lácteos e cárnicos tradicionais con vistas á súa industrialización.
- Tipificación e caracterización bioquímica e microbiolóxica de produtos pesqueiros, vexetais e bebidas.
- Elaboración de cultivos iniciadores autóctonos para produtos lácteos e cárnicos tradicionais.
- Utilización de residuos da industria alimentaria e reincorporación como ingredientes/aditivos en novos alimentos.
- Desenvolvemento de novos alimentos con ingredientes máis nutritivos e saudables.
- Optimización dos procesos de conservación de vexetais e peixes.
- Desenvolvemento de novas conservas de vexetais e peixes.
- Reoloxía do queixo.
- Caracterización química dos froitos de variedades de castiñeiro (Castanea sativa, Miller) autóctonas do norte de España.
Palabras chave
Cultivos iniciadores, produtos cárnicos, produtos lácteos, produtos vexetais, conservas, reoloxía alimentaria, novos produtos alimenticios, procesos de conservación

Oferta tecnolóxica

Servizos ofertados
- Caracterización bioquímica, microbiolóxica e reolóxica de produtos cárnicos, lácteos, vexetais e pesqueiros.
- Estudo e optimización de procesos tecnolóxicos para a elaboración de produtos alimenticios (carne, lácteos, hortalizas, pesca, conservas e bebidas).
- Desenvolvemento de novos alimentos.
- Asesoramento e formación na industria alimentaria: control e optimización de procesos, análise sensorial e desenvolvemento de novos produtos alimentarios.

Resultados de investigación